Αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 7.551 δικαιούχους-Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σήμερα πιστώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 7.551 δικαιούχους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.

Η καταβολή της αποζημίωσης, μπορεί να φτάσει έως και τα 534 ευρώ και αφορά τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο.

Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από δεκάδες χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις, για να λάβουν χρηματοδοτική ενίσχυση με ευνοϊκούς όρους, μέσω της 2ης φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Στον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Την ενίσχυση δικαιούνται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, καταστήματα ψιλικών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, περίπτερα, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, και άλλα κατάστημα λιανικής που διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Από το χρηματοδοτικό σχήμα μπορούν να επωφεληθούν επίσης πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί, μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κ.ά.

Δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, αίτηση για ένταξη στον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν υποβάλει 123.637 επιχειρήσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ