Από την 85η ΔΕΘ στο «1ο Thessaloniki Helexpο Forum»

0
53

Πώς φτάσαμε από τα σκληρά πρωτόκολλα υγείας του Απριλίου στην ακύρωση της Έκθεσης και το φόρουμ, το οποίο τελικά θα ξεκινήσει το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.
Ποδαρικό στο φόρουμ θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου θα γίνει κανονικά την επόμενη ημέρα. Όσο για τις οργανωτικές λεπτομέρειες, δηλαδή που θα γίνει η ομιλία και πως θα διασφαλιστεί η περιορισμένη παρουσία ακροατηρίου και δημοσιογράφων για τις δύο παρουσίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αυτές θα διευκρινισθούν τις επόμενες ημέρες.

Το φόρουμ θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα με θεματικές ομιλίες και πάνελ, που θα αφορούν θέματα της οικονομίας, της πολιτικής, το μέλλον της Έκθεσης (καθώς το θέμα της ανάπλασης είναι πολύ επίκαιρο), ευρωπαϊκά ζητήματα (έχει κληθεί να μιλήσει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς), αλλά και του COVID-19. Σύμφωνα με το πλάνο το πρόγραμμα θα είναι κυρίως απογευματινό, θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό δια ζώσης παρουσιών αλλά παρεμβάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ θα υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός ακροατών που θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Είναι δε βέβαιο ότι όλα τα πρωτόκολλα που είχαν σχεδιαστεί αρχικά για τη διοργάνωση της Έκθεσης θα ισχύσουν για το φόρουμ. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός του ακροατηρίου που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένος, ότι θα τηρηθούν οι αποστάσεις, ενώ θα γίνεται εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο θερμομετρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο στο φόρουμ θα συμπεριληφθούν και οι παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βουλής. Δηλαδή της Φώφης Γεννηματά, του Δημήτρη Κουτσούμπα, του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη. Όσο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κλείσει τις πολιτικές παρουσίες με ομιλία που θα κάνει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Όπως σημείωσε αυτές τις ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την υλοποίησή του.

Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης εντάσσονται διευρύνσεις και επεκτάσεις ήδη υφιστάμενων μέτρων, καθώς και πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων από τον κορονοϊό κλάδων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μειώσεις φόρων, αλλά και ασφαλιστικών εισφορών, μία κίνηση που μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς όπως γνωστοποίησε αυτές τις ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα σημερινά αποθεματικά της χώρας φτάνουν τα 34,7 δισ. Ακόμη θα υπάρξουν παρεμβάσεις για μειώσεις στην τρίτη εισπρακτέα επιστροφή, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο πλέγμα μέτρων για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, μέτρα που θα είναι πιο στοχευμένα.

Να σημειωθεί ότι συνολικά η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ πλαίσιο μέτρων συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων και των άνεργων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση, ενώ έχει εξασφαλίσει μία τεράστια οικονομική δύναμη πυρός, ύψους 72 δισ. ευρώ από την ΕΕ. Για τον λόγο αυτό προετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε να το καταθέσει μέχρι 15 Οκτωβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ