Από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 το Ράλι Ακρόπολις

Για τις 8-11 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις, που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για το 2022.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του οριστικοποίησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2022, που όπως και φέτος θα αποτελείται από 13 γύρους, με την αυλαία να ανοίγει παραδοσιακά στο Μόντε Κάρλο.

Το Ράλι Ακρόπολις φαίνεται να βρίσκει μια νέα θέση στο ημερολόγιο, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στις αρχές του φθινοπώρου και συγκεκριμένα στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή του αγώνα τον περασμένο μήνα, κατά την επιστροφή του στο WRC έπειτα από οκτώ χρόνια, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή του, με αποτέλεσμα η FIA να διατηρήσει στην ίδια θέση τον αγώνα.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλι Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τουλάχιστον μέχρι και το 2023, ωστόσο από σήμερα κιόλας βάζουμε τις βάσεις για την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2022. Και η Πολιτεία αυτό που θα εγγυηθεί είναι ακόμα μία εξαιρετική -με πολλές εκπλήξεις- διοργάνωση!».

Σε ό,τι αφορά το καλαντάρι στο σύνολό του, προβλέπεται και πάλι η διεξαγωγή του Ράλι Ιαπωνίας, που φέτος δε διεξήχθη λόγω των επιπτώσεων της Covid-19 στη χώρα, ενώ «ανοιχτή» παραμένει μια θέση στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, όπου φέτος πραγματοποιήθηκε το Ράλι Βελγίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WRC για το 2022:

Αγώνας               Επιφάνεια     Ημερομηνία

Μόντε Κάρλο         Μικτή            23 Ιανουαρίου

Σουηδία                 Χιόνι             27 Φεβρουαρίου

Κροατία*                Άσφαλτος     24 Απριλίου

Πορτογαλία           Χώμα            22 Μαΐου

Ιταλία                    Χώμα             5 Ιουνίου

Κένυα                   Χώμα             26 Ιουνίου

Εσθονία                Χώμα            17 Ιουλίου

Φινλανδία             Χώμα             7 Αυγούστου

Θα ανακοινωθεί    Άσφαλτος      21 Αυγούστου

Ράλι Ακρόπολις    Χώμα             11 Σεπτεμβρίου

Νέα Ζηλανδία*      Χώμα             2 Οκτωβρίου

Ισπανία                 Άσφαλτος       23 Οκτωβρίου

Ιαπωνία                 Άσφαλτος       13 Νοεμβρίου

 Για τους αγώνες με αστερίσκο (*) εκκρεμεί η υπογραφή συμβολαίου με τον Promoter του θεσμού.