Αυλάκι Πέτρας- Λέσβος: Σημείο ελπίδας για την προστασία των θαλασσών (video)

Στην παραλία Αυλάκι, κοντά στο χωριό Πέτρα της Λέσβου, χαρτογραφήθηκε το νέο «σημείο ελπίδας» και γιορτάστηκε την Παρασκευή, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Το συγκεκριμένο μέρος επιλέχθηκε στο πλαίσιο οικουμενικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την προστασία των θαλασσών.
Στο νέο «σημείο ελπίδας» (hope spot) της Λέσβου, στο Αυλάκι της Πέτρας γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανού.

Με τον τίτλο «Μαζί μπορούμε να σώσουμε τον ωκεανό μας» η εκπρόσωπος του hope spot της Λέσβου, Ελένη Ατσικμπάση, θα ενημερώσει τους φορείς της περιοχής για τις δράσεις υποστήριξης αυτής της πρωτοβουλίας ενώ θα υπάρχει και σύνδεση με το New Village School San Francisco, το οποίο έχει συνεργαστεί πριν δύο μήνες με το Γυμνάσιο της Πέτρας.
Το Αυλάκι της Λέσβου επιλέχθηκε από την οργάνωση MISSION BLUE ως το πρώτο «Hope Spot» του Αιγαίου, στο πλαίσιο παγκόσμιας καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και αφορά την υποστήριξη ενός παγκόσμιου δικτύου προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη www.ert.gr

2018-06-09 21:02:33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ