Αυξημένα μέτρα στην Αγία Πετρούπολη κατά του κορωνοϊού

Ενισχύονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό στην Αγία Πετρούπολη, μια από τις 11 πόλεις υποδοχής του EURO 2020, σε μία προσπάθεια να περιορισθεί η αύξηση των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (14/6) από τις αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης.

Από την ερχόμενη Πέμπτη (17/06), θα σταματήσει η πώληση τροφίλων στις ζώνες φιλάθλων, ενώ οι χώροι εστίασης και οι παιδικές χαρές, που στεγάζονται σε εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα υπάρξει μείωση στον αριθμό ατόμων που θα μπαίνουν στους κινηματογράφους και στα εστιατόρια, τα οποία θα μένουν κλειστά από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα.

«Τα άτομα που συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων χώρων, θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την ώρα που πολλοί Ρώσοι αρνούνται να φορέσουν την μάσκα στα μέσα μαζικής ή/και ατομικής μεταφοράς, αλλά και σε δημόσιους χώρους.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ρωσία παρουσίασαν αυξητική τάση, καθώς χθες (Κυριακή 13/06) ανακοινώθηκαν 14.723 νέα κρούσματα Covid 19, εκ των οποίων 7.704 στην Μόσχα, ενώ από την αρχή της πανδημίας, η Ρωσία «μετρά» 126.430 νεκρούς και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού.