Αυστηροί έλεγχοι στην Παμπλόνα, μετά τη ματαίωση του φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν

Οι αρχές στην Παμπλόνα της Ισπανίας, που προετοιμάζονταν συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου για το φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν, φέτος αντιθέτως ετοιμάζουν αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα συγκεντρωθούν πλήθη πολιτών παρά την ακύρωση των εκδηλώσεων.

«Φυσικά, υπάρχουν ανησυχίες. Θα ήμασταν αφελείς να μην ανησυχούμε», είπε ο δήμαρχος Ενρίκε Μάγια σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική εφημερίδα Diario de Navarra αυτήν την εβδομάδα.

«Όμως, έχω μεγάλη πίστη στους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.

Το οκταήμερο φεστιβάλ αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες θεατές από ολόκληρο τον κόσμο που πάνε για να πιουν, να χορέψουν και να τρέξουν στους δρόμους, ενώ τους καταδιώκουν έξι ταύροι.

Όμως, τον Απρίλιο, με την επιδημία του νέου κορονοϊού στην Ισπανία εκτός ελέγχου, η πόλη ματαίωσε τις εκδηλώσεις για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια.

Η αστυνομία εγκατέστησε 14 σημεία ελέγχου περιμετρικά των στενών δρόμων της Παλιάς Πόλης. Με τη βοήθεια ηλεκτρονικών πάνελ οι περαστικοί θα προειδοποιούνται εάν οι κεντρικές πλατείες έχουν γεμίσει.

Μπαρ και εστιατόρια, τα οποία βασίζονται στο φεστιβάλ για το ένα πέμπτο των ετήσιων εισοδημάτων τους, θα πρέπει να εφαρμόσουν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ τους έχει απαγορευτεί να βγάλουν επιπλέον τραπέζια στους δρόμους.

«Έχουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είμαστε μια χώρα που γνωρίζει πώς να τηρεί τους κανόνες», ανέφερε ο Ενρίκε Μάγια στην εκδήλωσε Diario de Navarra. «Επειδή η εικόνα του Σαν Φερμίν δεν είναι συχνά τόσο καλή».

Το 2016, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, η επονομαζόμενη «αγέλη των λύκων», μια συμμορία 5 ανδρών βίασε μια έφηβη, προκαλώντας κύμα διαδηλώσεων στη χώρα και οδηγώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη νομοθεσία σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε το φεστιβάλ Σαν Φερμίν του 2021 ως το καλύτερο στην ιστορία και να αποδεχθούμε ότι δεν θα υπάρξει γιορτή το 2020», τόνισε ο δήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ