Αφγανιστάν: Έληξε η επίθεση στην Τζαλαλαμπάντ, οι δύο δράστες σκοτώθηκαν

0
38

Η επίθεση εναντίον της Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες την Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, πήρε τέλος με τον θάνατο των δύο ενόπλων που είχαν οχυρωθεί μέσα στο κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Αταουλάχ Χογκιανί, πέντε και πλέον ώρες από τη στιγμή που καμικάζι ανατινάχθηκε στην πύλη του κτιρίου.

Fin de l’attaque à Jalalabad, dans l’est de l’Afghanistan, les deux assaillants tués #AFP pic.twitter.com/oITetW9rll
— Agence France-Presse (@afpfr) July 31, 2018

«Οι δύο δράστες φονεύθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει τον τελικό απολογισμό της επιχείρησης αυτής, που διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες. Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σημερινή επίθεση άρχισε όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες σταμάτησε στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την υπηρεσία προσφυγικών υποθέσεων και ένας ένοπλος βγήκε απ’ αυτό πυροβολώντας.
Καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλειαν την περιοχή, πυροβολισμοί και κρότοι από εκρήξεις χειροβομβίδων ακούγονταν, ενώ ένα σύννεφο πυκνού καπνού υψωνόταν στον ουρανό.
Ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου, δήλωσε πως περίπου 40 άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στο κτήριο, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά στην αρχή της επίθεσης.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFPwww.ert.gr

2018-07-31 16:45:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ