Βάκη: Δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για ονομασία «erga omnes» (audio)

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Στεφανία Χαρίτου επανέλαβε: Δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για ονομασία «erga omnes» με συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ και είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενη στη στάση του προέδρου της ΝΔ είπε ότι οι δηλώσεις του σχετικά με την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ άγγιξαν τα όρια του μειδιάματος, προσπαθώντας όπως είπε ο κος Μητσοτάκης ουσιαστικά να κατευνάσει τις ακροδεξιές τάσεις μέσα στο κόμμα του.
Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στην Ιταλία η κα Βάκη χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι στη γείτονα χώρα ο τελευταίος εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έκτοτε οι πρωθυπουργοί κατά βάση ήταν διορισμένοι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με έναν διορισμένο προσωρινά πρωθυπουργό τεχνοκράτη του ΔΝΤ για να  κατευναστούν οι αγορες, πρόσθεσε. Η κα Βάκη χαρακτήρισε υβρίδιο της ακροδεξιάς Λέγκας τη διορισμένη ιταλική κυβέρνηση. Μπορεί η ιταλική βούληση να είναι πεπλανημένη αλλά είναι κυρίαρχη, σημείωσε.
Το μόνο που θα επιτευχθεί -συμπλήρωσε- είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ακροδεξιά, υπογράμμισε. Εάν η Ευρώπη δεν σεβαστεί τους κανόνες δημοκρατίας και αν δεν διαμορφωθεί ένα ευρύ μέτωπο εναντίον του φασισμού, αλλά και της οικονομικής λιτότητας θα οδηγηθεί στην αυτοκαταστροφή της, υποστήριξε η κα Βάκη.
Σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και αν αυτά συνηγορούν θετικά στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το θετικό είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα συγκρατήθηκαν σε λογικά επίπεδα και η πορεία εξόδου από το πρόγραμμα δεν σημείωσε σημαντικούς κλυδωνισμούς, λίγους μήνες πριν την έξοδο από το μνημόνιο. Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει χωρίς καθυστερήσεις την τελευταία αξιολόγηση και να κλείσει με επιτυχία το πρόγραμμα, εκτίμησε η κα Βάκη.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-29 12:27:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ