Βαθιά οδύνη για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

Τη βαθιά οδύνη της για την τραγωδία στην Πύλο και «τους νεκρούς συνανθρώπους μας και όσους αγνοούνται, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, με αυξανόμενο διαρκώς τον αριθμό τους», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «η πολυπαραγοντική εκμετάλλευση της ανάγκης για επιβίωση και ασφάλεια και η ατολμία της ευρωπαϊκής, αλλά και της εθνικής πολιτικής, για τη συνεπή ανθρωποκεντρική διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, οδηγούν, αποδεδειγμένα δυστυχώς, όχι μόνο σε επικίνδυνους, αλλά και σε θανάσιμους χερσαίους και θαλάσσιους δρόμους».

«Μαζί με όλον τον κόσμο, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν αυτή ξεκίνησε, όσων συνανθρώπων μας κατάφεραν να επιβιώσουν. Ζητούμε από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της Ελλάδας να παλέψουν τόσο μέσα στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και διεθνώς, για την έμπρακτη εφαρμογή της προστασίας της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Διαβάστε ακόμη

Ναυάγιο στην Πύλο: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία – «Υπήρξε δόλος από τους διακινητές»