Βαρύτατο (οικονομικό) “χτύπημα” για τον αθλητισμό της Ισπανίας

Απώλειες που ξεπερνούν τα 4.5 δις ευρώ θα καταγράψει ο αθλητισμός της Ισπανίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από την μελέτη που έκαναν οι αθλητικές αρχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και το ανώτερο αθλητικό συμβούλιο (CSD).

Όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα «lajugandafinanciera», η έρευνα που έγινε περιλαμβάνει 631 αθλητικούς φορείς και καλύπτει 4.3 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων το 86.6% του δείγματος εξέφρασε μια πολύ αρνητική αντίληψη για την επίδραση του ιού στον αθλητισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συμμετέχουσες αθλητικές οντότητες αναμένουν έσοδα 11.9 δις ευρώ το 2020, αλλά εκτιμάται πως θα κλείσουν το έτος με 7.4 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση 38.5% και απώλειες 4.616 δις ευρώ.

«Είναι δυσάρεστα δεδομένα, αλλά μας βοηθούν να γνωρίσουμε την πραγματικότητα στην οποία θα εργαστούμε. Εάν πάντως μπορεί να ειπωθεί κάτι για τον αθλητικό τομέα, είναι ότι βγαίνει από αυτήν την κρίση, από αυτό το μέρος της κρίσης, ισχυρότερος και πιο ενωμένος από ό,τι εισήλθε.

Και αυτός είναι ένας καλός οδηγός για την αντιμετώπιση του πιο άμεσου μέλλοντος σε καλύτερες συνθήκες και για την καταπολέμηση των οικονομικών προβλημάτων», ανέφερε η υπουργός αθλητισμού της Ισπανίας, Ιρένε Λοθάνο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως φαίνεται στη μελέτη, μόνο το 14.1% του ενεργού πληθυσμού σταμάτησε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τις αθλητικές του συνήθειες.

Οι επαγγελματίες αθλητές θα γνωρίσουν απώλεια εισοδήματος 31%, ενώ οι ισπανικές αθλητικές ομοσπονδίες θα υποστούν απώλειες 57.4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ