ΒΕΘ – Οικονομικό Βαρόμετρο: Δυσεύρετοι οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι – Λείπουν οι τεχνίτεςΤην ώρα που πολλοί πτυχιούχοι ταλαιπωρούνται να βρουν εργασία αντίστοιχη με το αντικείμενο των σπουδών τους και σε αρκετές περιπτώσεις περνούν χρόνια στην ανεργία μέχρι να βρεθεί η θέση που να ανταποκρίνεται στα προσόντα τους, οι τεχνίτες είναι περιζήτητοι με αποτέλεσμα επτά στους δέκα βιοτέχνες να λένε πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση προσωπικού σε τεχνικούς κλάδους.
κλάδους.
ADVERTISING

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από το δίμηνο Οικονομικό Βαρόμετρο, για το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου, που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως το Βαρόμετρο διενεργήθηκε ηλεκτρονικά σε 345 επιχειρήσεις-μέλη του ΒΕΘ.

Ποιες επιχειρήσεις δυσκολεύονται περισσότερο στην εύρεση προσωπικού

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι ειδικότητες στις οποίες καταγράφεται μεγαλύτερη έλλειψη εργαζομένων είναι των τεχνιτών με αποτέλεσμα το 65% των ερωτηθέντων να απαντά πως δεν βρίσκει τεχνικό προσωπικό. Το 6% απαντά πως δεν βρίσκει εργαζόμενους στον κλάδο της πληροφορικής, το 3% σε οικονομικούς κλάδους, ενώ το 26% σε άλλους κλάδους.

Μεγαλύτερο πρόβλημα εύρεσης εξειδικευμένων εργαζομένων αντιμετωπίζουν οι μικτές επιχειρήσεις ήτοι το 87%, ακολουθούν οι επιχειρήσεις υπηρεσιών με 85% ενώ το 75% των μεταποιητικών δηλώνει πως αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναζήτηση του προσωπικού που χρειάζεται η επιχείρηση του.