Βολές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα περιστατικά βίας (video)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, την χθεσινή επιθεση μελών του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ καθώς και τις αναφορές σε παλαιότερα περιστατικά βίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «άνανδρη, τραμπούκικη, φασιστική επίθεση η οποία αποσκοπούσε να πλήξει τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και τις βασικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης», ενώ απέρριψε την κριτική σχετικά με την αντιμετώπιση της δράσης του Ρουβίκωνα.

O Νίκος Τόσκας στην ΕΡΤ: Άνανδρη και φασιστική η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη(video)

«Πάνω από 100 άτομα έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Ομάδες σαν τον Ρουβίκωνα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Κοντονής: Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι πρακτικές βίας
«Oι αγελαίες πρακτικές βίας είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, δημιουργούν κλίμα φόβου στους πολίτες και γίνονται οι καλύτεροι κήρυκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Επίσης, ο κ. Κοντονής επισημαίνει ότι «επιθέσεις και δολιοφθορές όπως αυτή εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή αυτή εις βάρος συμβολαιογράφου, αποτελούν ενέργειες προσβολής των δημοκρατικών θεσμών«. Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «οι δημόσιοι και δικαστικοί λειτουργοί δεν θα πτοηθούν από αυτές τις συμπεριφορές, συνεχίζοντας να ασκούν εντίμως τα καθήκοντά τους».
«Kάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την έφοδο μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μητσοτάκης:Ο διχαστικός λόγος του κ. Τσίπρα μόνο ζημία προκαλεί-Η απάντηση από Μαξίμου(video)
Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου που επιτίθεται στον Κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που δήλωνε πως «η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά».

Παρασκευόπουλος: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν τη βία (audio)

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για φαινόμενα γενικευμένης κοινωνικής ανοχής σε τέτοια συμβάντα (όπως αυτό της επίθεσης στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη)   και εκτίμησε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν τη βία.

Παππάς: Ο δήμαρχος Άργους παραμένει μέλος της ΝΔ;

«Ο δήμαρχος Άργους παραμένει μέλος της ΝΔ; Αυτό είναι το ερώτημα. Η ΝΔ θα δείξει τώρα αν ανέχεται να αναπαράγονται στο εσωτερικό της οι λογικές που δείχνουν ανοχή ή και ενθαρρύνουν φασιστικά στοιχεία» επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Real fm» σχετικά με την επίθεση προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
«Πρέπει να αποφασίσει το πολιτικό σύστημα της χώρας χωρίς καμία εξαίρεση να αποκλείσει την αποδοχή οποιουδήποτε περιστατικού βίας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Λυκούδης: Να υπάρξει μια αντίδραση της Πολιτείας και των μηχανισμών του κράτους απέναντι σε επιθέσεις βίας (audio)

Είναι θετικό το γεγονός ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση -εκτός των ακραίων δηλώσεων- αλλά πρέπει να υπάρξει μια αντίδραση της Πολιτείας και των μηχανισμών του κράτους απέναντι σε επιθέσεις βίας, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής με το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης.

Γούλα: Η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη ήταν οργανωμένο σχέδιο και υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί (audio)

«Δεν ήταν αυθόρμητη η επίθεση στο πρόσωπο του κ. Μπουτάρη, ήταν οργανωμένο σχέδιο και υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί»,  δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, η γυναίκα που ήταν δίπλα στον κ. Μπουτάρη τη στιγμή που εκείνος δέχθηκε την επίθεση.

Τον εντοπισμό των μελών του «Ρουβίκωνα» ζητούν οι λειτουργοί του ΣτE

Τον άμεσο εντοπισμό μελών του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητεί η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ .
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ert.gr

2018-05-22 22:00:01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ