Βομβαρδισμοί στην πόλη Στεπανακέρτ παρά την εκεχειρία – ΚΟΣΜΟΣ

0
52

H πόλη Στεπανακέρτ, η περιφερειακή πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών, ήταν το Σάββατο στόχος βομβαρδισμών, παρά την εκεχειρία που θεωρητικά τηρείται από το πρωί.

Επτά βαριές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 23.30 τοπική ώρα, σείοντας όλη την πόλη. Αμέσως μετά, οι σειρήνες ήχησαν για αρκετά λεπτά καλώντας τους κατοίκους να πάνε στα υπόγεια και στα καταφύγια. Στη συνέχεια, η σιωπή επανήλθε στην πόλη που βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν παρά την εκεχειρία μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ έπειτα από διαπραγματεύσεις και υπό την αιγίδα της Ρωσίας μετά δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών για την αυτονομιστική περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνταν σήμερα ότι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, έπειτα από διαπραγμάτευση με τη Μόσχα, μετά σχεδόν δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών για την αυτονομιστική περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε το Σάββατο τα ξημερώματα και τέθηκε σε ισχύ στις 12.00 το μεσημέρι τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδας) φαίνεται να τηρείται σχετικά, καθώς στην πρωτεύουσα της περιφέρειας του Στεπανακέρτ υπήρχε κατά τη διάρκεια της ημέρας περισσότερη ηρεμία έπειτα από ημέρες σφοδρών εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή, οι βομβαρδισμοί –πάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας– σταμάτησαν και οι σειρήνες που προειδοποιούν για επικείμενες επιθέσεις σίγησαν αλλά οι δρόμοι παραμένουν έρημοι, εκτός από μερικούς κατοίκους που βγαίνουν προκειμένου να εφοδιαστούν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ