Βουλή: Διαφοροποιήσεις επί του ν/σ για την αναδοχή και υιοθεσία

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, χαρακτήρισε «τομή» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι «τέτοιους είδους νομοσχέδια κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση και μπορούν να αποτελέσουν πεδίο ευρύτερων συναινέσεων».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας ήρε τις επιφυλάξεις του μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η  Θεανώ Φωτίου. Από την πλευρά της ΝΔ η εισηγήτρια Κατερινα Μάρκου αφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Επίσης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τη σχετική διάταξη, αντίθετα από τον εισηγητή του κόμματος Γιώργο Λαζαρίδη που επέμεινε στη διαφωνία του.
Την άποψη ότι το κράτος πρέπει να νομοθετεί με αντίληψη πολιτειακή και νομική, προέταξαν σήμερα Ευάγγελος Βενιζέλος και Ντόρα Μπακογιάννη, και με παρέμβασή τους στήριξαν τη θέση ότι οι διατάξεις περί αναδοχής δεν μπορεί να εξαιρέσουν τα ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.
Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτουwww.ert.gr

2018-05-03 17:15:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ