Βουλή: «Οργανωμένο σχέδιο από «τάγματα εφόδου» της ΧΑ εναντίον της Βουλής»

Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον της Βουλής αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε αργά το βράδυ με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε πως τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής βουλευτές της Χρυσής Αυγής επί τρείς ώρες πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πέριξ της Βουλής αλλά και του ίδιου του κτιρίου, εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα.
Από το μένος του ακροδεξιού πλήθους δεν γλύτωσε ούτε μετανάστης, πιθανότατα Τυνήσιος, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στο Σύνταγμα την ώρα του «συλλαλητηρίου».
Κοινοβουλευτικές πηγές δεν δίστασαν να μιλήσουν για σχέδιο επίθεσης μεγαλύτερης κλίμακας εναντίον της Βουλής και αλλού η οποία δεν εκδηλώθηκε λόγω της εξέλιξης με την υπόθεση Μπαρμπαρούση. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «οι εντάσεις θα συνεχιστούν και εδώ και στη FYROM». Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που δέχονται στα κινητά τους καθημερινά δεκάδες απειλητικά τηλεφωνήματα συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Βουλής από την ώρα που δημοσιεύθηκαν σε έντυπο του ακροδεξιού χώρου πριν από λίγες μέρες.
Τέλος, οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές δεν έκρυψαν την αγανάκτηση τους για την στάση μερίδας της αντιπολίτευσης -συμπεριλαμβανομένων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της ΔΗΣΥ- η οποία είχε ενημερωθεί στη διάσκεψη των προέδρων για το σχέδιο των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του «συλλαλητηρίου».
Ρεπορτάζ Νίκος Τσιμπίδαςwww.ert.gr

2018-06-16 23:09:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ