Βραβεία σε μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις (video)

Δέκα μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Οι ομάδες μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας έχουν δημιουργήσει αληθινά, έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες με προοπτική την αγορά.

Μαθητές Λυκείου από την Καλαμάτα κατασκεύασαν έναν μηχανισμό με σκοπό να σώζει ζωές. Πρόκειται για ένα κράνος που αν ο αναβάτης δεν το φορέσει, τότε απλά η μηχανή δεν ξεκινά.
Η Helmet κατάφερε και ξεχώρισε στον τελικό διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στους μαθητές το 1ο βραβείο.
«Τώρα, σ΄αυτούς τους ορίζοντες που ανοίγονται στον τόπο μας μπροστά μας, κι αφού γίναμε σοφότεροι από τα λάθη του παρελθόντος, καιρός είναι να αντιληφθούμε τι σημαίνει ελεύθερη οικονομία, τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι, ιδίως τους νέους ανθρώπους, για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ένα περικάρπιο που θυμίζει ρολόι, σχεδίασαν μαθητές από σχολείο της Θεσσαλονίκης για να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες χιονοδρομικών κέντρων.
Το έξυπνο αυτό gadget κέρδισε τη δεύτερη θέση του διαγωνισμού. Το βραβείο το απένειμε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Να βλέπετε ότι δεν αρκεί απλά να έχει κανείς μια καλή ιδέα. Αλλά πίσω από μια καλή ιδέα κρύβεται πάντα πολύ σκληρή δουλειά και οργάνωση, συνεργασία, κατανομή ρόλων, προβολή της επιχειρηματικής σας ιδέας, δυνατότητα επικοινωνίας».
Κατασκευάζουν πιστά αντίγραφα αγαλμάτων με οπτικοακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Είναι το προϊόν της εικονικής εταιρείας των μαθητών του 1ου επαγγελματικού λυκείου Ασπροπύργου και κέρδισε την τρίτη θέση.
Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, προτού απονείμει το τρίτο βραβείο σημείωσε: «Όλοι έχετε κερδίσει, έχετε κερδίσει το σημαντικό στοιχείο της εμπειρίας και κυρίως αυτό που θα χετε ακούσει, ότι σημασία σε κάθε προσπάθεια στη ζωή έχει το ταξίδι. Κυρίως η προσπάθεια και δευτερευόντως το αποτέλεσμα».
Η μαθητική εικονική εταιρεία που κατέκτησε την πρώτη θέση θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Junior Achievement τον Ιούλιο στο Βελιγράδι.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβαwww.ert.gr

2018-06-01 21:41:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ