Βραβείο σε 3 Ελληνόπουλα σε διεθνή διαγωνισμό για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (video)

Τρία Ελληνόπουλα βρίσκονται μεταξύ των παιδιών από όλο τον κόσμο που βραβεύτηκαν στο Λονδίνο, σε διαγωνισμό με θέμα «100 χρόνια απο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ευδοξία Λυμπέρη και η κάμερα της ΕΡΤ ήταν στην εκδήλωση και κατέγραψαν αποκλειστικές εικόνες απο την παρέλαση των φρουρών της Βασίλισσας.
Η ΕΡΤ βρέθηκε στην εκδήλωση βράβευσης παιδιών απ’ όλο τον κόσμο με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες παρέλασης των φρουρών της Βασίλισσας στην ιδιωτική τελετή. Ανάμεσα στους βραβευθέντες και τρία Ελληνόπουλα που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 7.000 συμμετοχές απ’ όλο εκ των οποίων οι 600 από την Ελλάδα.

Διακόσια παιδιά απ’ όλο τον κόσμο ήρθαν στο Λονδίνο για την βράβευση τους στον διαγωνισμό «100 Χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Μουσική, τραγούδια, ποιήματα και ζωγραφική από τα χέρια των παιδιών πλημμύρισαν το παρεκκλήσι της Βασιλικής Φρουράς. Ανάμεσα στα παιδιά που βραβεύτηκαν και τρία Eλληνόπουλα εκ των οποίων τα δυο ταξίδεψαν μέχρι το Λονδίνο.
Μιά ζωγραφιά με κάρβουνο με τον τίτλο «Αεροπορική Επιδρομή» απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία 9-11 ετών για τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.
Ένα ακόμη πρώτο βραβείο απέσπασε η ελαιογραφία με τον τίτλο «Μάτια Ορθάνοιχτα Κλειστά αλλά Μυαλό εντελώς ανοιχτό» του Βάσκο Σταμπόλιεβ από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ενώ η Αναστασία Μπάστα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθέριου Κορδελιού απέσπασε βραβείο για το ποίημα της με τίτλο «Ευχαριστώ».
Στην εκδήλωση βράβευσης και μνήμης των πεσόντων του ΑΠΠ συμμετείχαν οι τυμπανιστές του Βασιλικού Ναυτικού, η μπάντα των Σκώτων Φρουρών και η Βασιλική Αεροπορία.
Η Ελλάδα διαδραμάτισε ιδιαίτερο ρόλο στον διαγωνισμό που διεξήγαγε η οργάνωση «Ποτέ Τέτοια Αθωότητα» το 2017-18. Είναι η τέταρτη και τελευταία χρονιά που τρέχει ο διαγωνισμός όσα δηλαδή και τα χρόνια του μεγάλου πολέμου.
Μετά την βράβευση η μπάντα των Σκώτων Φρουρών της Βασίλισσας ηγήθηκε της παρέλασης των παιδιών που έπειτα από μία πολύ σύντομη εκπαίδευση ακολούθησαν διασκεδάζοντας την εμπειρία.
Ταυτόχρονα η Βασιλική Αεροπορία προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα με στρατιωτικούς σχηματισμούς προς τέρψιν όλων των καλεσμένων. Και η εκδήλωση έκλεισε με μια έκπληξη για τους ανήλικους καθώς ένα στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε μπροστά τους.
Τα ελληνικά έργα εκτίθενται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη ενώ τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου της βρετανικής οργάνωσης στο συμμαχικό κοιμητήριο της Δοϊράνης.
Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρηwww.ert.gr

2018-05-25 20:36:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ