Βρετανία: Πανεπιστήμιο υποχρεώνει τους φοιτητές με συμβάσεις ότι δεν παίρνουν ναρκωτικά

Το πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ σύντομα θα είναι το πρώτο ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα υποχρεώνει τους σπουδαστές να υπογράφουν συμβάσεις, με τις οποίες θα υπόσχονται ότι δεν θα κάνουν χρήση ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη.
Σύμφωνα με ανώτερο προσωπικό του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι φοιτητές θα κινδυνεύουν με αποβολή και πιθανή επέμβαση της αστυνομίας, εάν παίρνουν ναρκωτικά σε χώρους του πανεπιστημίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».
Ο Νίαμχ Ίστγουντ εκτελεστικός διευθυντής του Release, βρετανικού εθνικού κέντρου εμπειρογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά και τον νόμο για τα ναρκωτικά εξέφρασε στο Dazed την ανησυχία για αυτή την προσέγγιση.
«Αντί να μειώσουμε τις πιθανές βλάβες από τα ναρκωτικά, αυτή η προσέγγιση μεγιστοποιεί μόνο τη ζημία που θα βιώσουν οι φοιτητές» εκτιμά.
Σύμφωνα με τους Sunday Times ο αριθμός των φοιτητών, στους οποίους επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα για χρήση ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 42% μέσα σε δύο χρόνια. Η πλειονότητα των κυρώσεων –αναφορές στην αστυνομία, επιβολή προστίμων, αναστολή σπουδών, αποβολή ήταν αποφάσεις των Πανεπιστημίων του Νότιγχαμ και Κίνγκστον με 283 και 331 υποθέσεις αντίστοιχα. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν χρήση και κατοχή κάνναβης.
Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, Σερ Άντονι Σέλντον, δήλωσε στους Times ότι η επερχόμενη πολιτική αντανακλά μια «νέα προσέγγιση» στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών και της ψυχικής υγείας του φοιτητικού πληθυσμού. «Οι ζωές των σπουδαστών χάνονται άσκοπα και απειλούνται» είπε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι πιστεύει ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να «αναδιοργανωθούν και να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τους φοιτητές τους».
«Οι πληροφορίες σχετικά με τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσουν τα ναρκωτικά πρέπει να είναι παντού – όπως οι προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων».
Οι συμβάσεις, τις οποίες θα υποχρεώνονται να υπογράψουν οι σπουδαστές περιγράφουν λεπτομερώς ότι η λήψη ναρκωτικών σε πανεπιστημιακούς χώρους ή κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πανεπιστημίου δεν θα γίνει ανεκτή.
«Ο στόχος μας δεν είναι να είμαστε τιμωρητικοί ή καταπιεστικοί, αλλά να είμαστε συμπονετικοί και ανοιχτόμυαλοι, βοηθώντας τους μαθητές μας να μάθουν πώς να είναι πλήρως ενήλικοι και υπεύθυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους. Σε αυτό, η χρήση ναρκωτικών δεν έχει θέση» δήλωσε ο Σέλντον.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ www.ert.gr

2018-05-03 09:22:24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ