Βυθίζονται Αλαβές και Χετάφε

Η Οσασούνα πέρασε με νίκη από το «Μεντιθορόθα», επικρατώντας με 2-0 της Αλαβές στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πέμπτη ήττα τους, όπως είχε συμβεί και με τη Χετάφε του Μίτσελ νωρίτερα.

Το συγκρότημα από την Παμπλόνα έφτασε σε μια εύκολη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ με τα τέρματα των Νταβίντ Γκαρθία στο 22ο και Ρομπέρτο Τόρες στο 29ο λεπτό, από τα 11 βήματα το δεύτερο.

«Μετρ» της ισοπαλίας Ελτσε και Λεβάντε, μοιράστηκαν νωρίτερα τους βαθμούς στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Το τελικό 1-1 (32΄ Λούκας Πέρεθ – 54΄ Μοράλες), που διαμορφώθηκε από τα τέρματα του Λούκας Πέρεθ και του Μοράλες, συνιστά την τέταρτη ισοπαλία για την ομάδα της Βαλένθια και την τρίτη για εκείνη του Αλικάντε, με την οποία έκανε ντεμπούτο σήμερα ο Χαβιέρ Παστόρε.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε… τοίχο με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που είχε μάλιστα ευκαιρίες να πάρει το «διπλό» στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά τελικά οι δύο αντίπαλοι συμβιβάστηκαν με «λευκή» ισοπαλία.

Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης ημέρας στη LaLiga και ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους πρωταθλητές «ροχιμπλάνκος», που είναι στο +1 από Ρεάλ και Βαλένθια αλλά με αγώνα περισσότερο.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν, είχαν δοκάρι αλλά ήταν νευρικοί και δέχθηκαν  συνολικά 7 κίτρινες κάρτες, από τις οποίες τις 2 ο Ζοάο Φέλιξ, που αποβλήθηκε στο 78ο λεπτό.

Λίγο νωρίτερα είχαμε… πανηγύρια στο «Βαγιέκας», καθώς η Ράγιο Βαγιεκάνο έκανε την καλύτερη εμφάνισή της μετά την επιστροφή στα «σαλόνια», επικρατώντας άνετα με 3-0 της για ακόμη μία φορά κάκιστης Χετάφε, με γκολ των Τρέχο (9΄ πεν.), Κις (78΄) και Φαλκάο (82΄), ενώ στο 86΄ ο Ουνάλ έχασε πέναλτι.

Η Χετάφε, από την πλευρά της, μετρά πια πέντε ήττες σε πέντε παιχνίδια και ο τεχνικός της και πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ, είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας.