Βόζεμπεργκ: Μαθαίνουμε τις εξελίξεις από τα MME των Σκοπίων (audio)

Ο κ. Ζάεφ μιλάει για εξασφάλιση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας και εμείς ως κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχουμε ούτε διάψευση, ούτε ενημέρωση,  δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Μαθαίνουμε τα νέα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είτε από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, είτε από τη Γερμανία είτε από το Ευρωκοινοβούλιο και όχι από την κυβέρνηση, τόνισε, και επισήμανε ότι η συζήτηση για το Σκοπιανό πρέπει να γίνει όχι μόνο για το ονοματολογικό αλλά και στη βάση του erga omnes την οποία φαίνεται να μην αποδέχεται ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας κ. Ιβάνοφ , αλλά και της οριστικής εξάλειψης των αλυτρωτικών θέσεων, κάτι το οποίο δεν φαίνεται ορατό, γιατί, όπως εξήγησε, ο κ. Ζάεφ χρειάζεται ακόμη δεκατρείς βουλευτές για να το περάσει από το Κοινοβούλιό του.
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί και για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου του, του κ.Καμμένου, που έχει διαχωρίσει τη θέση και δεν συζητά για οτιδήποτε εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ, και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν , όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών η κα Ντόρα Μπακογιάννη  μιλούσε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις.
Ο κ. Τσίπρας και πολλά στελέχη της πρώτης γραμμής της κυβέρνησης του έχουν δυστυχώς διχαστικό λόγο, ανέφερε, και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται μονομερώς χωρίς τη συγκατάθεση του κυβερνητικού του εταίρου και χωρίς να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-05-31 14:49:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ