Γατάκι που πήγε στη Λαμπεντούζα μαζί με τον ιδιοκτήτη του μπήκε σε… εξάμηνη καραντίνα

Από την καραντίνα στη Λαμπεντούζα δεν τη γλιτώνουν ούτε οι γάτες, όπως θα διαπίστωσε -στο μέτρο του δυνατού- ο Πούπι, ένα γατάκι που συνόδευσε τον ιδιοκτήτη του, έναν Τυνήσιο μετανάστη, στον διάπλου της Μεσογείου. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τότο Μαρτέλο, ο δήμαρχος του μικρού ιταλικού νησιού, θα παραμείνει και το μικρό αιλουροειδές σε απομόνωση.

Ο ασπρόμαυρος γάτος, ηλικίας 6 μηνών, παρέμεινε για μερικές ημέρες στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών μετά την άφιξή του με πλοιάριο στην Ιταλία, την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο και βάσει της ανταπόκρισης από την Ιταλία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές υγειονομικές Αρχές, ο γάτος είναι σε καλή κατάσταση και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα ασθένειας. Θα πρέπει όμως να μείνει σε καραντίνα για την πρόληψη της λύσσας για έξι μήνες, με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν για όλα τα ζώα που προέρχονται από δυνητικά «επικίνδυνες» περιοχές.

Μια κάτοικος της Λαμπεντούζα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το γατάκι και να το κρατήσει μακριά από άλλα ζώα, εξήγησε ο Τότο Μαρτέλο που υπέγραψε ήδη την εντολή «αναδοχής» του Πούπι.

«Αυτή η ιστορία μοιάζει ασήμαντη, όμως δείχνει μέχρι ποιου σημείου οι διαδικασίες, ακόμη και οι πιο παράξενες, επιβαρύνουν τις δημοτικές αρχές όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αποβίβαση μεταναστών στο νησί», είπε ο Μαρτέλο.

Πολλοί μετανάστες από τη Λιβύη και άλλες περιοχές της βόρειας Αφρικής συνεχίζουν να φτάνουν στα ιταλικά παράλια, είτε με δικά τους σκάφη είτε αφού διασωθούν στη θάλασσα από πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, 100 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λαμπεντούζα την 1η Ιουλίου, επιβαίνοντας σε 11 διαφορετικά πλοιάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ