ΓΓ υπουργείου Υποδομών: Εντός τετραμήνου η μελέτη για τα αρχαία της Βενιζέλου

Μέσα σε ένα τετράμηνο θα είναι έτοιμη η μελέτη για την απόσπαση και και την επανατοποθέτηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης σε δηλώσεις του, κατά την σημερινή επίσκεψη του στον σταθμό «Αγία Σοφία».

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το έργο του μετρό προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πως σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των τρένων στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Επισκεφτήκαμε το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπου εκεί σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει μερική ηλεκτροδότηση και θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες οι δοκιμές των τρένων. Επισκεφθήκαμε και τον σταθμό Φλέμινγκ στο Πανεπιστήμιο και τον σταθμό της Αγίας Σοφίας για να δούμε πως προχωρούν οι εργασίες», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Η Αττικό Μετρό κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά έτσι ώστε να ξεκινήσει το έργο. Θα είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Μετά την θετική γνωμοδότηση που έχουμε από το ΚΑΣ θα προχωρήσουν γρήγορα οι μελέτες που χρειάζονται να γίνουν ώστε να προχωρήσουμε την διαδικασία της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων με την λύση που έχουμε προτείνει. Αρχές του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ