Γεννηματά για ΠΓΔΜ:Σύνθετη ονομασία, erga omnes, αλλαγή Συντάγματος

«Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη κι έχει καθοριστεί ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο. Είμαστε υπέρ μίας λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes, και αλλαγή Συντάγματος, με εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό, με δεσμευτικά βήματα για όλες τις πλευρές. Ναι σε λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Η δήλωσή της έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και αφού προηγήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει την τελική συμφωνία. «Μέχρι τότε θα παρακαλούσα να περιμένουμε, εκφράζοντας τη θέση που έχουμε αποφασίσει ομόφωνα» είπε απευθυνόμενη στα στελέχη του κόμματος.
Η επικεφαλής και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής καθόρισαν το πλαίσιο της εισήγησης και το σχέδιο για την πολιτική απόφαση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή 3 Ιουνίου. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε από τον Σεπτέμβριο να είναι πανέτοιμο και σε διάταξη εκλογικής μάχης.
Η κ. Γεννηματά πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων ο γραμματέας τού Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και για την αντίστοιχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Καμίνης. «Στη Τοπική Αυτοδιοίκηση η προοδευτική παράταξη έχει παράδοση, πρόσωπα και πολιτικές» επισήμανε, προσθέτοντας ότι σύντομα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα για τους περιφερειάρχες.
Σχετικά με τη γενικότερη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, η επικεφαλής του επανέλαβε ότι βασίζεται σταθερά σε δύο πυλώνες: Στην αυτόνομη πορεία του και στην εθνική συνεννόηση. «Η χώρα δεν θα βγει από τη κρίση χωρίς τη συνεννόηση όλων, όπως έγινε στις άλλες χώρες που βγήκαν από την κρίση. Ο διχασμός, η τοξικότητα, μας έχουν καθυστερήσει και πρέπει να παραμεριστούν και δεν το έχουμε κάνει» υπογράμμισε.
Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται απέναντι στη συντήρηση και στον λαϊκισμό και σε κάθε μέτωπο, όποιο χρώμα κι αν έχει. Κάνει προγραμματική αντιπολίτευση, ενώ είναι απαραίτητο να ιεραρχηθούν οι προγραμματικές προτεραιότητες, γιατί, όπως σημείωσε, «… η μάχη στην περιφέρεια κερδίζεται στο καφενείο και στα τοπικά κανάλια και πρέπει τα στελέχη μας να είναι παρόντα και να προβάλουν τις προτάσεις μας».
Οσον αφορά την εσωτερική λειτουργία τού Κινήματος Αλλαγής, που προκαλεί συχνά γκρίνιες, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι έχει διανύσει μεγάλη απόσταση και πότε δυσκολότερα πότε καλύτερα βρίσκεται η κοινή πορεία όλων. «Βάζουμε κάτω τα προβλήματα και βρίσκουμε λύσεις γιατί είναι κοινή θέληση όλων να προχωρήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-01 17:19:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ