Γεννηματά: Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και θα το πετύχουμε (video)

Για αυτόνομη πορεία με απόρριψη των «μετώπων» που είναι ξένα με την διαδρομή της προοδευτικής παράταξης, μίλησε η Φώφη Γεννηματά κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Στη συνεδρίαση επικυρώθηκε η τοποθέτηση του Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα.

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε οξεία επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας ότι: «…στις ερχόμενες εκλογές προέχει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της καταστροφικής πολιτικής του. Πολιτικής με απουσία εθνικής στρατηγικής, χωρίς στόχους. Μια πολιτική που αδυνατίζει καθημερινά τη θέση της χώρας, ανοίγει χωρίς σχεδιασμό, κρίσιμα εθνικά θέματα, εμφανίζει μια πρωτοφανή διγλωσσία στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και πολλαπλασιάζει τους κινδύνους μιας εθνικής ήττας. Που διχάζει το εσωτερικό μέτωπο την ώρα που έπρεπε να πρυτανεύει η εθνική ομοψυχία και η συστράτευση του λαού. Μια πολιτική που επιβαρύνει τη χώρα με επιπλέον χρέη εκατοντάδων δισ. που υποτάχθηκε χωρίς όρους στις επιταγές των δανειστών και φόρτωσε με νέα μνημόνια τον λαό, υπονομεύοντας τους στόχους για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Μια πολιτική που χειρίζεται κράτος και θεσμούς ως κομματικό φέουδο και εργαλείο, ακυρώνοντας στην πράξη την ανεξαρτησία και το κύρος τους. Μια πολιτική που υποτάσσει τα πάντα σε μια επικοινωνιακή και προεκλογική στρατηγική, επιχειρώντας να υλοποιήσει ένα εξ αρχής αποτυχημένο σενάριο κομματικής σωτηρίας».
Ήταν σαφής η κατηγορηματική της αντίθεση προς όσους προτείνουν στρατηγική μετώπων επισημαίνοντας ότι: «Δεν είναι τυχαίο ότι στο όνομα της απαλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, μας καλεί η ηγεσία της Δεξιάς σε ένα δήθεν «μέτωπο δημοκρατίας» για να φύγει η κυβέρνηση και να προστατευτούν οι θεσμοί. Στο όνομα δε της προοδευτικής διακυβέρνησης μας καλεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δήθεν «προοδευτικό» μέτωπο απέναντι στη συντήρηση. Και ασκούν όσο περνάει ο καιρός κάθε μέρα και περισσότερο ασφυκτική πίεση στον χώρο μας επιχειρώντας να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Οι λαϊκο-μετωπικές συγκρούσεις είναι εντελώς ξένες με την παράδοση και τη διαδρομή της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε στην Κ.Ε., η οποία και ενέκρινε, την πρόταση του πολιτικού Συμβουλίου για την επιλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη ως του πρώτου γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής και τη σύνθεση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματός από 35 μέλη, «που θα έχει την ευθύνη υλοποίησης και διαχείρισης της πολιτικής μας, την ευθύνη εφαρμογής των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και αντιμετώπισης όλων των πολιτικών ζητημάτων μεταξύ δύο συνόδων της Κ.Ε.».
Βενιζέλος: Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας
«Επικράτηση μιας παλαιοκομματικής λογικής διακανονισμών «κορυφής» στο Κίνημα Αλλαγής», διαπιστώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφ. «Το Βήμα», επισημαίνοντας ότι «οι συνεχείς οργανωτικές «διευθετήσεις» επηρεάζουν τον πολιτικό λόγο, την αξιοπιστία, την στρατηγική ευκρίνεια και την δυναμική του σχήματος» και προσθέτοντας ότι, ως εκ τούτου, ο ίδιος δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ συνεισφέρει ό,τι μπορεί ως μέλος της μίας εκ των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων του σχήματος.
Ο κ. Βενιζέλος τάσσεται υπέρ της καθαρής και μαχητικής θέσης που αποκρυσταλλώνει μια πειστική, υπεύθυνη, ολοκληρωμένη και εφικτή εθνική στρατηγική και κατά των συμψηφισμών.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνηwww.ert.gr

2018-04-15 14:00:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ