ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ

Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ ζήτησαν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου.

Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε σχετική ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ.Αδαμίδης κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της στο ζήτημα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ, με αποκλεισμό του βασικού μετόχου, προκειμένου να μη χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρίας και όπως είπε χαρακτηριστικά «Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ». «Μόνο με τη ΔΕΗ κάτω από δημόσιο έλεγχο μπορεί κανείς να ασκεί κοινωνική πολιτική» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι μια δημόσια επιχείρηση μπορεί να δράσει σταθεροποιητικά και να σταματήσει τη φρενίτιδα αυξήσεων στο ρεύμα. «Για μας, συνέχισε, η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ είναι αδικαιολόγητη όπως ήταν και του ΑΔΜΗΕ. Γιατί θα πρέπει εταιρίες του δημοσίου που είναι φυσικά μονοπώλια , θα πρέπει να πουληθούν σε μια ξένη κρατική εταιρία; Όπως έγινε με τον ΟΤΕ και τη Deutsche Telekom, με τον ΟΣΕ και την ιταλική κρατική FS Group».

«Θέλουμε να κρατηθεί το Δ της ΔΕΗ», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που επισήμανε ότι η ΚΕΕΕ θα στηρίξει τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στον αγώνα της για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Λέμε κι εμείς «Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ» γιατί πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο της στην οικονομία της χώρας, υπογράμμισε.

«Μας ενδιαφέρει το Δ της ΔΕΗ», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, γιατί όπως εξήγησε αυτό είναι σημαντικό για να μπορεί η ΔΕΗ να λειτουργεί ως ρυθμιστής της αγοράς ενέργειας. Πιστεύω, συνέχισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , ότι για μια τέτοια απόφαση όπως αυτή που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για την ΑΜΚ θα έπρεπε να προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος και όχι μια απλή απόφαση διοικητικού συμβουλίου». Ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε ακόμη πως ο δημόσιος έλεγχος στη ΔΕΗ μπορεί και εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τη χαμηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.