Γερμανία: Έφοδος αστυνομίας σε κέντρο μεταναστών

0
18

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έφοδο σε ένα άσυλο μεταναστών όπου πριν από τρεις ημέρες 150 αιτούντες άσυλο συγκρούστηκαν με την αστυνομία και εμπόδισαν την απέλαση 23χρονου από το Τόγκο. H αντιπαράθεση, την οποία η αστυνομία περιέγραψε ως «υπερβολικά επιθετική και βίαιη»,  έδωσε έναυσμα για νέες προειδοποιήσεις περί «κατάρρευσης του νόμου και της τάξης» εξαιτίας της άφιξης στη χώρα περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίου μεταναστών από το 2014.
Η αστυνομία στην πόλη Ελβάνγκεν της νότιας Γερμανίας είχε αφήσει ελεύθερο από το βράδυ της Δευτέρας τον υπό απέλαση 23χρονο τον οποίο κατονόμασε ως Γιουσίφ Ο. για να αποφευχθεί κλιμάκωση της βίας, όπως ανακοινώθηκε.
Ωστόσο, αιτούντες άσυλο επιτέθηκαν σε αστυνομικά οχήματα με γροθιές και προκάλεσαν καταστροφές σε ένα από αυτά.
Η συγκεκριμένη δομή-άσυλο μεταναστών, φιλοξενεί περίπου 500 αιτούντες άσυλο, κυρίως από χώρες της Αφρικής, περιλαμβανομένων της Νιγηρίας, της Γουινέας και του Καμερούν.
«Το κράτος δικαίου καταπατάται από τους« καλεσμένους »του. Αυτό είναι μόνο η αρχή «, δήλωσε η Alice Weidel, συμπρόεδρος τους ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) , που εξασφάλισε σχεδόν 13% στις εκλογές του περασμένου έτους και είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης.
Ο συντηρητικός πολιτικός Armin Schuster ζήτησε επίσης σκληρότερη γραμμή τονίζοντας ότι «όποιος περνάει από κόκκινες γραμμές πρέπει να έχει τελειώσει η αίτηση ασύλου και να απελαθεί.»
Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί  αν τελικά απελάθηκε ο Γιουσίφ Ο.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuterswww.ert.gr

2018-05-03 13:45:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ