Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χιλιάδες τραυματίες χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας στη Λωρίδα της Γάζας (audio)

Η κατάσταση αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας ευθύνεται για το πλήθος των οικιακών ατυχημάτων και εγκαυμάτων που διαπιστώνονται στις κλινικές που υποστηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) σημειώνει ο κ. Ηλίας Παυλόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού τμήματος των Médecins Sans Frontières Greece (MSF).

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενη και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην τελευταία κατάσταση έκτακτης ανάγκης που διαμορφώθηκε μετά τις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, από την οποία προέκυψε μία αύξηση των τραυματιών κατά 35%.
Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για σακατεμένα κάτω άκρα καθώς ο ισραηλινός στρατός πυροβολούσε τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα πόδια. Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για χιλιάδες τραυματίες που χρήζουν άμεσης και αυξημένης ιατρικής φροντίδας καθώς τα τραύματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με χειρουργικές επεμβάσεις ακόμα και ακρωτηριασμούς ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες που θα χρειαστούν πολλούς μήνες προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει υποστεί.
Για το λόγο αυτό οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ενίσχυσαν την παρουσία τους μέσω ιατρικού προσωπικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στις 3 κλινικές τους, που υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στα νοσοκομεία της περιοχής καθώς λόγω του αποκλεισμού αρκετές από αυτές τις μονάδες υπολειτουργούν και έχουν σοβαρές ελλείψεις.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Φωτογραφία: AP / Khalil Hamrawww.ert.gr

2018-04-17 14:00:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ