Γιατρός αρνείται να απαντήσει αν δηλητηριάστηκε – ΚΟΣΜΟΣ

0
58

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, που βρίσκεται σε νοσοκομείο της Σιβηρίας.

Ο επικεφαλής των γιατρών δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση της υγείας του πολιτικού εξακολουθεί να είναι ασταθής και η απόπειρα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ευρώπης μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο γιατρός Αλεξάντρ Μουραχόφσκι δήλωσε πως υπάρχουν πέντε πιθανές διαγνώσεις για την κατάσταση του Ναβάλνι και πως τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι διαθέσιμα μέσα σε δύο ημέρες. Αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι θέλουν να τον μεταφέρουν εκτός Ρωσίας για να νοσηλευθεί, όμως ο Μουραχόφσκι δήλωσε πως, πριν μπορέσει να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λυθούν πολλά νομικά ζητήματα. Πρόσθεσε πως κορυφαίοι γιατροί έφθασαν αεροπορικώς από τη Μόσχα για να περιθάλψουν τον Ναβάλνι.

Εν τω μεταξύ ένα γερμανικό ασθενοφόρο-αεροπλάνο, που πιστεύεται ότι έχει σταλεί για να τον μεταφέρει για θεραπεία στη Γερμανία από νοσοκομείο της Σιβηρίας, προσγειώθηκε σήμερα στην πόλη Ομσκ, σύμφωνα με ιστότοπο που παρακολουθεί τις πτήσεις.

«Πολιτική, όχι ιατρική, απόφαση»

Το δεξί χέρι του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, κατήγγειλε από την πλευρά του μια «πολιτική και όχι ιατρική απόφαση».

«Περιμένουν να βγουν οι τοξίνες και να μην μπορούν να ανιχνευθούν στο σώμα. Δεν υπάρχει διάγνωση ούτε ανάλυση. Η ζωή του Αλεξέι βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο», έγραψε στο Twitter.

Η Γαλλία και η Γερμανία δήλωσαν χθες, Πέμπτη, έτοιμες να προσφέρουν «κάθε ιατρική βοήθεια».

«Είναι σαφώς πιο ασφαλής μέσα σ’ ένα σύγχρονο αεροπλάνο απ’ ό,τι είναι στο νοσοκομείο στο Ομσκ, μεταφέρετέ τον το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Βολκόφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ