Για πρώτη φορά πάνω από 100.000 τα ημερήσια κρούσματα

Τα χνάρια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ιταλίας ακολουθεί η Γερμανία καταγράφοντας πάνω από 100.000 νέες μολύνσεις από τον Covid-19 σε μια μέρα, γεγονός που «πιστοποιεί» ότι η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται γρήγορα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ειδικότερα, στη Γερμανία επιβεβαιώθηκαν 112.323 κρούσματα του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 239 θάνατοι λόγω Covid-19 το περασμένο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης.

Ο δείκτης επίπτωσης σε εβδομαδιαία βάση έφθασε τις 584,4 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τον ίδιο θεσμό.

Ο αριθμός-ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται καθώς η παραλλαγή Όμικρον του ιού, πιο μολυσματική από οποιαδήποτε άλλη, έχει μετατραπεί στην κυρίαρχη στη Γερμανία: σε αυτή αποδίδεται το 70% των μολύνσεων.

Η Γερμανία έχει αυστηροποιήσει τους  περιορισμούς στην πρόσβαση σε εστιατόρια και καφετέριες και δεσμεύτηκε να επιταχύνει τους εμβολιασμούς για την καταπολέμηση της Όμικρον. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν επισημάνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα και το κοινοβούλιο της χώρας ετοιμάζεται να συζητήσει την το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να καταφύγει σε σαρωτικά μέτρα καραντίνας, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων ξανά.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ηγέτες των ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν πρόσφατα να επιτρέψουν στους ανθρώπους να κάνουν τεστ εκτός καραντίνας μετά από μία εβδομάδα αντί για τις τρέχουσες 14 ημέρες για να αποτραπούν οι ελλείψεις προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες, ενώ τα άτομα που έχουν λάβει ενισχυτική δόση θα εξαιρούνται από την υποχρέωση απομόνωσης. Παράλληλα, έκαναν μια «επείγουσα σύσταση» για τη χρήση μάσκας φιλτραρίσματος σωματιδίων FFP-2 στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

naftemporiki.gr