«Γιορτή Υγείας» στη Μάνη

Eνα σημαντικό ραντεβού προληπτικής ιατρικής για τον πληθυσμό μιας δύσκολης περιοχής παραμένει σταθερό τα τελευταία 8 χρόνια. Ο λόγος για τη δράση που διοργανώνει το  Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο οποίο το Σάββατο 16 Ιουνίου θα εξεταστούν δωρεάν εκατοντάδες πολίτες της Μάνης και της ευρύτερης περιοχής από ένα διευρυμένο κλιμάκιο εξειδικευμένων γιατρών από την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα.

Οι εν λόγω γιατροί θα μετέχουν στην δράση εθελοντικά,  έχοντας δεσμούς ή απλώς σχέσεις με τη Μάνη, και οι οποίοι θα καλύπτουν 20 ειδικότητες: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Χειρουργική Μαστού, Ενδοκρινολογία, Γενική Χειρουργική, Γυναικολογία, Νευρολογία,  Αγγειοχειρουργική, Ρευματολογία, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία, Πλαστική Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Αλλεργιολογία, Δερματολογία, Παιδιατρική, Παθολογία, Γενική/Οικογενειακή Ιατρική. Περίπου 1200 πολίτες αναμένεται να επωφεληθούν της ευκαιρίας για εξετάσεις, μικροεπεμβάσεις και έλεγχο/επαναξιολόγηση της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθούν.
Η σχετική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα για όγδοη συνεχή χρονιά και την οποία ο τοπικός πληθυσμός έχει αγκαλιάσει με θέρμη, αποκαλώντας την «γιορτή υγείας». Τα πολλά απομακρυσμένα χωριά της Μάνης, η μεγάλη ηλικία πολλών κατοίκων της και η περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας έχουν καταστήσει την εν λόγω δράση πολύτιμη και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της χώρας.
Στην επιτυχία της δράσης και τη μετεξέλιξή της σε «θεσμό» για την περιοχή πρωταγωνιστικό ρόλο έχει όλα αυτά τα χρόνια το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και ο διευθυντής του Ανάργυρος Μαριόλης, η δε διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Π.Π.www.ert.gr

2018-06-15 16:25:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ