Γιούνκερ: Η Ιρλανδία δεν είναι μόνη της – Αντίθετοι στη λογική οι δασμοί των ΗΠΑ

Δεν πρόκειται να αλλάξει η υποστήριξη των χωρών μελών της ΕΕ στη θέση της Ιρλανδίας για το Brexit, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας να απομονωθεί η Ιρλανδία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας.
«Θέλουμε να αποσαφηνίσουμε ξανά και ξανά ότι η Ιρλανδία δεν είναι μόνη της, ότι η Ιρλανδία υποστηρίζεται από τα 26 κράτη μέλη και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι αυτό δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ στο Δουβλίνο.
«Τάσσομαι σθεναρά κατά οποιασδήποτε προσπάθειας απομόνωσης της Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της συμφωνίας», υπογράμμισε ο Γιούνκερ.
Οι δασμοί που επιβλήθηκαν στην ΕΕ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι αντίθετοι «στη λογική και την ιστορία» και η ΕΕ θα κάνει ό,τι απαιτείται για να αποκαταστήσει την ισορροπία στο διατλαντικό εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν αργότερα, στη διάρκεια της ομιλίας του στο ιρλανδικό κοινοβούλιο.
«Η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς αντιβαίνει σ’ αυτό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα είναι αντίθετη στη λογική και την ιστορία. Η απάντησή μας πρέπει να είναι σαφής αλλά μετρημένη. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία και να διαφυλάξουμε την ΕΕ», κατέληξε.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-21 14:24:26

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ