Γκραμενά: Η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα του αναμενομένου

«Η ελληνική οικονομία καταγράφει επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου, οπότε θεωρώ ότι μέχρι τον Αύγουστο η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της», δήλωσε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου ,Πιέρ Γκραμενιά. Ο Λουξεμβούργιος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.
Ερωτηθείς για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο κ. Γκραμενά τόνισε ότι «δεν υπήρχε στην ευρωζώνη προηγούμενο ανάλογο με το πρόβλημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και αυτός είναι ο λόγος που οι συζητήσεις διαρκούν τόσο πολύ«.
Ο κ. Γκραμενιά τόνισε ότι «είμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια γιατι αυτό είναι ένα νέο στοιχείο σε σχέση με ότι αντιμετωπίσαμε με άλλα προγράμματα» .Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια εποπτεία μετά την λήξη του ελληνικού προγράμματος, όπως έγινε και με τις υπόλοιπες χώρες που δέχτηκαν βοήθεια. Στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία και όταν κάτι είναι επιπρόσθετο χρειάζεται περισσότερη συζήτηση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-03 11:50:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ