Γ. Αμανατίδης: Ο λόγος της ΝΔ έδινε επιχειρήματα για διχασμό (audio)

Ο Γιάννης Αμανατίδης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

«Η επόμενη μέρα είναι η κύρωση της συμφωνίας από την βουλή των Σκοπίων και έπειτα επιστολή της χώρας μας προς το ΝΑΤΟ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με την αίρεση ότι εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τα προβλεπόμενα δεν ισχύουν. Προϋπόθεση η θετική έκβαση του Δημοψηφίσματος και  οι συνταγματικές  αλλαγές με χρονικό ορίζοντα τον Δεκέμβριο. Αν δεν γίνουν αυτά η συμφωνία δεν ισχύει» ξεκαθάρισε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε «εμείς πήραμε πίσω την ιστορία μας και πολλές θετικές ενέργειες στα ζητήματα της συν ανάπτυξης».
«Στη Βουλή ειπώθηκαν πάρα πολλά ψέματα και θεωρώ εσκεμμένα για την συμφωνία . Ο χρόνος και η Ιστορία θα μας κρίνει αν κάναμε καλά ή όχι. Κατά την άποψή μου κάναμε πολύ καλά το αντιμετωπίσαμε με πατριωτική ευαισθησία και εθνική ευθύνη. Την Εθνική θέση διαπραγματευτήκαμε που είχε διαμορφωθεί από το 2008» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός συμπληρώνοντας ότι «η πρόσκληση σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δεν είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Η συμφωνία αυτό κατοχυρώνει» επεσήμανε  ενώ παράλληλα έκανε επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση λέγοντας «Η ΝΔ δεν ακολούθησε την γραμμή που θα βοηθούσε την χώρα. Ο λόγος της ήταν τέτοιος που έδινε επιχειρήματα για διχασμό στην Ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και δεν μπορούν να σταθούν βαρίδια στην πρόοδο οι δυνάμεις που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα».
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
www.ert.gr

2018-06-18 11:22:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ