Γ. Καββαθάς: Στον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής να δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση (audio)

0
45

Ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, έχουμε μια πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεων σε σχέση με το περσινό διάστημα της τάξεως του 45%. «Ειδικά στα εστιατόρια, η μείωση τζίρου φτάνει το 70-80%» είπε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν χιλιάδες εποχικά καταστήματα τα οποία δεν άνοιξαν και δεν θα ανοίξουν τον Αύγουστο δηλαδή στην καρδιά του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ που πραγματοποίησε έκτακτη έρευνα τον Ιούλιο οι προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο δείχνουν ύφεση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. «Η πρόβλεψη του Ινστιτούτου μιλά για 50 χιλιάδες λουκέτα το επόμενο τρίμηνο και περίπου 190 χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους εκτός εργασίας. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του Ινστιτούτου μιλάμε για εκτόξευση της ανεργίας κατά 4%. Ξαναγυρνάμε χρόνια πίσω», είπε εμφατικά.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Εκεί το μόνο επιτυχημένο πρόγραμμα είναι της επιστρεπτέας προκαταβολής. Έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και τρίτο κύκλο. Εδώ χρειάζεται στόχευση, να δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση» είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και να επιδοτηθεί κατά 100% το μη μισθολογικό κόστος αντίστοιχα με τον τουρισμό ώστε να μην έχουμε απώλειες θέσεων εργασίας και από τις πλήρους λειτουργίας επιχειρήσεις».

Τέλος ερωτηθείς για το αν ανταποκρίνεται το σχέδιο Πισσαρίδη στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι «το σχέδιο Πισσαρίδη έχει ξεχάσει την μικρομεσαία μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα. Οδηγεί στο κλείσιμο των πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ