Γ.Κατρούγκαλος:»Δεν θα υπάρχει πιστοληπτική γραμμή, άρα μιλάμε για καθαρή έξοδο» (audio)

Διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τις αναφορές της Δύσης στο θέμα, κλιμακώνεται η πίεση. Η ξεκάθαρη δήλωση των ευρωπαϊκών οργάνων επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία, με κάθε παράνομη ενέργεια, θα καθίσταται ένα κράτος – παρίας και το σημαντικότερο θα βλάψει την οικονομία της, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για πρώτη φορά είναι τόσο ενισχυμένη η διπλωματική θέση της χώρας μας και ελπίζω ότι ακριβώς επειδή κλιμακώνεται η πίεση από πολλές πλευρές οι στρατιωτικοί μας δεν θα αργήσουν να επιστρέψουν, πρόσθεσε. Βέβαια- επεσήμανε- η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία δυσχεραίνει οποιαδήποτε χειρονομία καλής θέλησης.
Ερωτηθείς για το αν η χώρα περνά σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια ο κος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για επιβεβαίωση από πλευράς Γιούνκερ ότι η έξοδος θα είναι σαφής και καθαρή. Θα υπάρχουν έλεγχοι κατά πόσο ανταποκρινόμαστε σε στόχους, -υπογράμμισε- όπως ελέγχονται όλες οι χώρες της ΕΕ για το έλλειμμα για το χρέος και μπορεί να απευθύνονται συστάσεις, όπως όλες οι χώρες δέχονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου για την πορεία της οικονομίας των κρατών. Η διαφορά με τις άλλες χώρες -επεσήμανε ο κος Κατρούγκαλος- είναι ότι τώρα που τέλειωσε το πρόγραμμα, εμείς θέλουμε και μια πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους και γίνεται συζήτηση για τους όρους που θα έχει αυτή η ελάφρυνση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για συνέχιση των μνημονίων, υποστήριξε. Δεν θα υπάρχει πιστοληπτική γραμμή, που θα ήταν συνέχεια των μνημονίων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα/ Επιμέλεια:Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-04-28 12:02:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ