Γ. Κουμουτσάκος στους Δημάρχους που δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες: Όλοι έχουμε ευθύνη
Γ. Κουμουτσάκος στους Δημάρχους που δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες: Όλοι έχουμε ευθύνη

Μήνυμα στους Δημάρχους που αντιδρούν και δεν δέχονται στις περιοχές τους πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινούνται από τα νησιά, έστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου έγιναν στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου νωρίτερα είχε μιλήσει και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οπως είπε ο αναπληρωτής Υπουργός, όλοι πρέπει να επιδείξουν ευθύνη, αφού η Ελλάδα δεν δικαιούται να χάσει αυτή την ιστορική πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της.

«Με ποια ισχύ και δύναμη η χώρα θα μπορέσει να διεκδικήσει ανακατανομή μεταναστών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αν ο δήμαρχος της κρύας Βρύσης δεν δέχεται ούτε ένα μετανάστη. Ποια θα είναι τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει η χώρα; Επομένως όλα απαιτούν μια ισχυρή πολιτική βούληση, ενημέρωση συνεχή, επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, ενημέρωση τους, να τους αφουγκραζόμαστε για να καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες και τους πόνους τους αλλά να έχουμε και την υπευθυνότητα να μιλήσουμε για την μείζονα πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος
Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ