Δένδιας Ερντογάν: Έκτακτη συνάντηση, εκτός προγράμματος, την Πέμπτη στην Άγκυρα
Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, όπως ενημέρωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για μια συνάντηση που δεν ήταν στο πρόγραμμα και αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή συνιστά ποιοτική αναβάθμιση της επίσκεψης του κ. Δένδια στην Άγκυρα και από την τουρκική πλευρά. Η σχετική ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, με τις οποίες απειλεί ακόμη και με επέμβαση της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα την Πέμπτη 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας». Λίγο αργότερα, στις 17:00, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021. Ωστόσο αναβλήθηκε για την Πέμπτη, λόγω της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του ΝΑΤΟ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ουκρανικό.