Δένδιας Τσαβούσογλου: Ένταση στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ανάμεσα στους δυο υπουργούς ΕξωτερικώνΑνέβηκαν οι τόνοι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας για το προσφυγικό

Δένδιας Τσαβούσογλου: «Άναψαν τα αίματα» κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη 2 Απριλίου, με φόντο τα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα με πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο.
Δένδιας Τσαβούσογλου: Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε ορισμένες από τις γνωστές κατηγορίες της Άγκυρας κατά της χώρας μας. Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα εκκένωσε στις 27 Μαρτίου 2020 την περιοχή του Έβρου από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν στην περιοχή της συνοριακής πύλης του Παζάρκουλε απέναντι από τις Καστανιές. Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ζήτησε και έλαβε άμεσα τον λόγο στη Σύνοδο, ενημερώνοντας τους συμμάχους ότι, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μεθοδεύσεις, που όπως είπε, καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας.«Όλοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ», προσέθεσε κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους. Τότε, ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σηκώθηκε από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ζήτησε μάλιστα να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ