Δήμιος του Ιορδανού πιλότου ένας απ’τους υπόπτους των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Ένας από τους υπόπτους για τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015-2016 στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ο Οσάμα Κραγιέμ, αναγνωρίσθηκε από τη βελγική αστυνομία ως ένας από τους δημίους του ιορδανού πιλότου, ο φόνος του οποίου στις αρχές του 2015 στη Συρία είχε κινηματογραφηθεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η πληροφορία, η οποία δημοσιεύεται από τη βελγική εφημερίδα La Derniere Heure (DH), επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από πηγή στην υπόθεση.
«Είναι ακριβές, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ότι ήταν αυτός», δήλωσε η πηγή για τον Οσάμα Κραγιέμ, σε βάρος του οποίου μπορεί συνεπώς να ασκηθεί δίωξη για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Ο τζιχαντιστής αυτός, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στη Σουηδία από γονείς σύρους πρόσφυγες, θεωρείται ύποπτος-κλειδί του τζιχαντιστικού πυρήνα ο οποίος ευθύνεται για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι (130 νεκροί) και γι’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες (32 νεκροί).
Έχουν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες γι’ αυτές τις δύο υποθέσεις και είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο αφότου συνελήφθη στις 8 Απριλίου 2016 στις Βρυξέλλες.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, μια οργάνωση μέσω της οποίας ο Κραγιέμ έφυγε το 2014 για να πολεμήσει στη Συρία, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015 ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφθαναν στα ελληνικά νησιά.
Ο Οσάμα Κραγιέμ είναι πλέον ύποπτος ότι συμμετείχε στον φόνο του Μάαζ αλ-Κασασμπέχ, ενός πιλότου της ιορδανικής Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος κάηκε ζωντανός μέσα σ’ ένα κλουβί τον Ιανουάριο του 2015, μερικές ημέρες αφού αιχμαλωτίσθηκε από το Ισλαμικό Κράτος μετά την πτώση του αεροπλάνου του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-06 14:52:25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ