Δίκτυα 5G για αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα επιδιώκει η Lockheed Martin

H Lockheed Martin ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει δίκτυα 5G για να ενισχύσει τις αυτόνομες δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε στο Reuters ο νέος της διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της αμυντικής βιομηχανίας, Τζέιμς Τάικλετ.

Η Lockheed ανέβασε τις προβλέψεις της για ετήσια κέρδη και έσοδα την Τρίτη, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ξεπέρασε τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω του κορονοϊού στην αεροναυτική της μονάδα που κατασκευάζει το μαχητικό F-35.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία δήλωσε στο Reuters πως «από κάποιες απόψεις η στρατιωτική εφαρμογή του 5G είναι απλούστερη από την εμπορική».

Ο ίδιος οραματίζεται ένα μέλλον όπου το 1/2 με τα 3/4 των στρατιωτικών οχημάτων θα είναι αυτόνομα, και «ραχοκοκαλιά» για αυτό θα είναι ένα στιβαρό δίκτυο 5G.

«Προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερα τα προγράμματα και τις πλατφόρμες, και να τα κάνουμε ξεκάθαρα καλύτερα…αποκτώντας προβάδισμα στο θέμα της δικτύωσης πολύ γρηγορότερα».

Σε τηλεδιάσκεψη με μετόχους ο Τάικλετ αναφέρθηκε ονομαστικά στο συγκεκριμένο σχέδιο δικτύωσης: «Έχω μια ιδέα, ονόματι 5G.mil, που θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ