ΔΕΗ: Απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας

Η έγκριση της απόσχισης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ υπενθυμίζεται ότι για τις συγκεκριμένες μονάδες, έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πώλησή τους.
Το επόμενο βήμα όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης είναι το άνοιγμα του «data room» στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι επενδυτές για να πληροφορηθούν με λεπτομέρεια τα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα των μονάδων και των λιγνιτωρυχείων που τις συνοδεύουν.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν τον Σεπτέμβριο και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.
Ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτήρισε επιτυχία το ενδιαφέρον που εκφράστηκε από έξι σχήματα κατά την πρώτη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενώ τόνισε ότι η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε πληροφορία στους υποψήφιους επενδυτές και ότι μέχρι στιγμής η διαδικασία εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος.
Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης την παράταση ισχύος των τιμολογίων για τους βιομηχανικούς πελάτες υψηλής τάσης, καθώς και των εκπτώσεων όγκου που εφαρμόζονται σήμερα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2019. Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας κάλεσαν εξάλλου τη ΔΕΗ, μετά την ημερομηνία αυτή να διαμορφώσει νέα τιμολογιακή πολιτική στην υψηλή τάση με βάση τα νέα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί ως τότε στην αγορά.
Δεδομένα που περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου (target model), τη δυνατότητα σύναψης διμερών συμβολαίων μεταξύ παραγωγών και τελικών καταναλωτών καθώς και το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν θα είναι πλέον ο μοναδικός προμηθευτής για πελάτες υψηλής τάσης.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-26 12:41:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ