ΔΕΗ: Ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες από 6 ομίλους (video)

Τέσσερις ελληνικοί και δυο τσέχικοι όμιλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 100% του πακέτου των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Tην τελική απόφαση για τους υποψηφίους που θα περάσουν στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές θα πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔEΗ. Οι 4 ελληνικοί όμιλοι που κατέθεσαν φάκελο είναι:

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΕ
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
DAMCO ENERGY S.A.( Κοπελούζοw) με τον κινεζικό όμιλο Beijing Guohua Power

Τις λιγνιτικές μονάδες Μελίτης και 3 και 4 της Μεγαλόπολης διεκδικούν δυο όμιλοι που ανήκουν σε Τσέχους δισεκατομμυριούχους:

“EPH”
 Indoverse (Check) Coal Investments Ltd.

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα υποβάλουν το πόρισμά τους στη ΔΕΗ σχετικά με το ποια από τα 6 σχήματα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η καταβολή του τιμήματος.
Υπενθυμίζεται ότι προς πώληση τίθενται:

Η Επιχείρηση Μεγαλόπολης που θα αποτελείται από τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολη 3 και 4 με τα σχετικά δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης για τα συνδεόμενα λιγνιτικά κοιτάσματα της Μεγαλόπολης και τη συνδεόμενη εξορυκτική υποδομή.
Η Επιχείρηση Μελίτης (Φλώρινας) που θα αποτελείται από τη λιγνιτική μονάδα Μελίτη 1, όπως επίσης και το δικαίωμα (και σχετικές άδειες) για οικοδόμηση συμπληρωματικής λιγνιτικής μονάδας καλουμένης Μελίτη 2, μαζί με το ορυχείο της Βεύης, το ορυχείο Κλειδί, το ορυχείο Λόφοι Μελίτη και τη συνδεόμενη εξορυκτική υποδομή.

Το χαρτοφυλάκιο που πωλείται, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Κομισιόν, αντιπροσωπεύει ποσοστό έως 35,6 % της συνολικής προβλεπόμενης δυναμικότητας λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ την περίοδο 2018-2035 και συγκαταλέγεται στις πιο ανταγωνιστικές μονάδες της ελληνικής αγοράς.
Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει την απόσχιση των δύο κλάδων λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρουwww.ert.gr

2018-06-22 12:01:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ