ΔΕΗ: Νέο σύστημα διακανονισμών ανάλογα με το προφίλ του καταναλωτή (video)

Nέο σύστημα διακανονισμών ισχύει από την 1η Μαίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ. Οι ρυθμίσεις είναι προσωποποιημένες ενώ παράλληλα προβλέπεται μεγαλύτερη προκαταβολή και λιγότερες δόσεις για την εξόφληση των χρεών.

Σύμφωνα με το προφίλ του κάθε καταναλωτή θα γίνονται εφεξής οι διακανονισμοί στη ΔΕΗ. Μεγαλύτερη προκαταβολή και ψαλίδισμα των δόσεων αποφάσισε η επιχείρηση, στην προσπάθεια να περιοριστούν τα χρέη.
Έξι είναι οι κατηγορίες πελατών ανάλογα με το πως ανταποκρίθηκαν στην πληρωμή των λογαριασμών τον τελευταίο χρόνο αλλά και το ρεύμα που καταναλώνουν.
-Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς
-Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς
-Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού
-Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών
Στις περιπτώσεις αυτές για μέσο μηνιαίο λογαριασμό μέχρι 100 ευρώ απαιτείται προκαταβολή του 10% της οφειλής. Για μηνιαίο λογαριασμό 101 – 250 ευρώ, προκαταβολή 15% και από 250 ευρώ και πάνω η προκαταβολή γίνεται 20%.
Μέγιστος αριθμός δόσεων οι 24 και το ποσό δεν μπορεί να ξεπερνά το ύψος του μέσου μηνιαίου λογαριασμού
Για όσους ανήκουν στις κατηγορίες
-Πελάτες με αποκοπή λόγω χρέους, που δεν υπέβαλαν αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αποκοπής και
-Διαπιστωμένη ρευματοκλοπή
η προκαταβολή κατά περίπτωση ανεβάινει στο 30% και οι δόσεις περιορίζονται σε 18 ή 40% και εξόφληση του υπολοιπου σε 12 μήνες.
Το νέο συστημα ισχυει από 1 Μαΐου. Τα μέτρα για όσους δεν πληρώνουν τις δόσεις των διακανονισμών, εξώδικα, διακοπή ρεύματος, ένδικα μέσα διατηρούνται.
Ενεργές παραμένουν οι ειδικές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οικιακούς πελάτες με άτοκες δόσεις έως 50% του μηνιαίου λογαριασμού που προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας.
Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου,Προκόπης Αγγελόπουλος
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-05-21 20:45:32

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ