Δεκαπέντε χρόνια «Ανοικτή γραμμή» για τους on-line κινδύνους για τα παιδιά- Τι λενε οι αναφορές (video)

Η «SafeLine», η «Ανοιχτή Γραμμή» για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο έκλεισε 15 χρόνια λειτουργίας και έκανε έναν απολογισμό για τις καταγγελίες που έχει δεχτεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, υπάρχει μεγάλη αύξηση καταγγελιών για εγκλήματα παιδικής κακοποίησης στο διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αφού σύμφωνα με την Γραμμή «SafeLine», ιδιαίτερα αυξημένη είναι τα τελευταία χρόνια, η διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.
34.590 καταγγελίες έχει δεχτεί στην 15ετή πορεία της η Γραμμή βοήθειας «SafeLine».
Την τελευταία μάλιστα πενταετία, οι καταγγελίες ξεπερνούν τις 4.000 το χρόνο.
Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 13.000 κρίθηκαν ότι είχαν εγκληματικό υπόβαθρο και προωθήθηκαν στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και στη Europol.
Η SafeLine αποτελεί το Ελληνικό Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που από τον Ιούλιο του 2016 λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Ο ρόλος της είναι διαμεσολαβητικός μεταξύ χρηστών του διαδικτύου και διωκτικών αρχών σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ έχει αναπτύξει παράλληλα συνεργασία με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και με διαχειριστές των κυριότερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τις καταγγελίες των χρηστών που δέχεται για την εξάλειψη του παράνομου περιεχομένου.
Μέσω της ιστοσελίδας SafeLine.gr ο χρήστης μπορεί ανώνυμα να προβεί σε αναφορά του παράνομου υλικού που έχει συναντήσει στο διαδίκτυο. Νομικοί της γραμμής διερευνούν την καταγγελία και την προωθούν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ert.gr

2018-04-16 21:12:21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ