Δεν θα γίνει απονομή της «Χρυσής Μπάλας» για το 2020

Για πρώτη φορά μετά το 1956, όταν και «γεννήθηκε» ο θεσμός, δεν θα γίνει εφέτος απονομή του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» στον κορυφαίο παίκτη του 2020, όπως έκανε γνωστό με μία λιτή ανακοίνωση το France Football.

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση από τους ανθρώπους του έγκυρου γαλλικού περιοδικού έχει να κάνει με την πανδημία του κορωνοϊού. 

«Για πρώτη φορά από το 1956 η Χρυσή Μπάλα θα κάνει ένα διάλειμμα. Δεν θα υπάρξει απονομή το 2020, επειδή αποφασίστηκε, ύστερα από μεγάλη σκέψη, πως δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει.

Πιστεύω πως στη συγκεκριμένα χρονιά δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να της συμπεριφερθούμε ως φυσιολογική», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του αρχισυντάκτη του «France Football», Πασκάλ Φερέ.

Όπως αποφασίστηκε, αντί για τα 4 βραβεία που δίνονται κάθε φορά στους κορυφαίους της σεζόν σε άνδρες και γυναίκες, να επιλεγούν από 180 δημοσιογράφους οι 11 κορυφαίοι παίκτες της σεζόν, προκειμένου να δημιουργηθεί μία Dream Team που θα ανακοινωθεί στο τέλος της χρονιάς.

Να υπενθυμιστεί ότι το βραβείο του κορυφαίου παίκτη για το 2019 είχε απονεμηθεί στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με 6 κατακτήσεις ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον οποίο είχαν από 5 τα τελευταία 12 χρόνια. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ