Δεν μπορώ να αρνηθώ να δουλέψω στην Ισπανία

Συνέντευξη στο Radio MARCA παραχώρησε ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος μίλησε για Ολυμπιακό, Ρεάλ Μαδρίτης, τον αποψινό επαναληπτικό με τη Λίβερπουλ, τους Μπενζεμά, Μπαπέ, Χάαλαντ, όπως και για την προοπτική να εργαστεί στην Ισπανία.

«Πριν από τρία χρόνια παρουσιάσαμε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ένα σταθερό πρότζεκτ κι αυτό έχει αποδώσει, αυξάνοντας τα τρόπαια. Δεν έχω τρόπαια στο σαλόνι του σπιτιού μου, καλύτερα τις ζωγραφιές των κοριτσιών μου», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής (1998), πρωταθλητής Ευρώπης (2000) και νικητής του Champions League (1997-98, 1999-00).

Ο Καρεμπέ ρωτήθηκε, επίσης, για το ποιον από τους Μπαπέ ή Χάαλαντ θα προτιμούσε για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Πρέπει να ρωτήσεις τον Ζιζού επειδή και οι δύο έχουν προφίλ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και φυσικά, μπορείς επίσης να τους συνδυάσεις. Με τον Μπενζεμά η ομάδα είναι επικίνδυνη και η προσθήκη του Μπαπέ ή του Χάαλαντ θα βοηθήσει», απάντησε.

«Ο Μπενζεμά είναι ένας πλήρης παίκτης. Έχει δείξει το ταλέντο του σκοράροντας πολλά γκολ. Πρέπει να συγκεντρωθεί, μπορεί να αυξήσει το ρεκόρ του στο Champions League. Είναι ένας από τους επιτυχημένους Γάλλους παίκτες, έχει έναν προπονητή όπως ο Ζιντάν που του δίνει εμπιστοσύνη και βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι», πρόσθεσε.

Και συνέχισε με αναφορά στον «Ζιζού»: «Στον Ζιντάν αρέσει η πρόκληση, επέστρεψε και συνέχισε με έναν τίτλο, χτίζοντας μια νέα ομάδα χωρίς μεταγραφές. Τώρα πάει για τους ημιτελικούς και είναι δεύτερη στη LaLiga, τα αποτελέσματα μιλάνε γι’ αυτόν. Μετά τρία Champions League που κέρδισε είναι φυσιολογικό ότι ήθελε διακοπές, αλλά όταν υπήρχαν προβλήματα, η Ρεάλ Μαδρίτης του ζήτησε να επιστρέψει».

Όσο για τη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ; «Το “Άνφιλντ” δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά έχει δείξει ωριμότητα και εμπειρία», υπογράμμισε. Όσο για μια ενδεχόμενη επιστροφή του; «Θέλω να επιστρέψω στην Ισπανία όταν το επιτρέπει η Covid-19, να δω τη Ρεάλ Μαδρίτης, να φάω ισπανικό φαγητό. Εάν δουλέψω εκεί; Δεν μπορώ να αρνηθώ να εργαστώ στην Ισπανία».