Δεύτερος κύκλος σεμιναρίων Data Journalism

Σε συνέχεια του πρώτου κύκλου Σεμιναρίων «Data Journalism» (Εισαγωγικό Επίπεδο) το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ECI), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), θα πραγματοποιήσουν τον δεύτερο και πιο εφαρμοσμένο κύκλο εκπαίδευσης στην Δημοσιογραφία Δεδομένων (Intermediate level) .
H πρώτη συνάντηση θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 10:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτηρίου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας και Ξενοφώντος 2 – Σύνταγμα) και θα είναι ανοιχτή σε στελέχη ΜΜΕ και Επικοινωνίας, φοιτητές στα σχετικά αντικείμενα, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Θα απαιτείται προεγγραφή και μετά από άσκηση/αξιολόγηση θα παρασχεθεί Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας Ελευθερίας του Τύπου και την επόμενη του Σεμιναρίου (Πέμπτη 3/05) θα διεξαχθεί Ημερίδα – Εργαστήριο πάνω στο καυτό θέμα των Fake News στον ίδιο χώρο, με την συνεργασία της FightHoax.
Από το Σεμινάριο “Data Journalism” (2.5) θα προκύψουν ομάδα ή ομάδες στους οποίους θα ανατεθεί Εφαρμοσμένη Άσκηση, έναντι ακαδημαϊκής πιστοποίησης, που αντικείμενο θα έχει Θέμα Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού που θα είναι παραδοτέο το Φθινόπωρο του 2018. Οι ομάδες αυτές πιθανώς να χρειαστεί να ταξιδέψουν Στρασβούργο για να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Τα σχετικά έξοδα θα επιδοτηθούν.
Το σεμινάριο δέχεται και άτομα που δεν έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο, ωστόσο διαθέτουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο εξοικείωσης πάνω στις δημσιογραφικές εφαρμογές. Κατόπιν εγγραφής, θα τους διατεθεί υλικό προετοιμασίας από τον προηγούμενο κύκλο.
Επικεφαλής περιεχομένου εκ μέρους του ECI θα είναι ο ερευνητής δρ. Χάρης Παπαγεωργίου ενώ ευθύνη διδακτικών ενοτήτων έχουν οι δημοσιογράφοι δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος, Χρήστος Γαβαλάς και mag. Tάσος Οικονόμου.
Η διδακτική ομάδα θα παρουσιάσει τις νέες δυνατότητες που δίνονται στους επικοινωνητές να ασκήσουν ερευνητική δημοσιογραφία, να αντλήσουν πληροφορίες και θεματολογία καθώς και να προασπίσουν με τον καλύτερο τρόπο την Ποιοτική Δημοσιογραφία και τα συμφέροντα της Δημόσιας Σφαίρας.
Στον ψηφιακό κόσμο, όπου τα πάντα μπορούν να τεκμηριωθούν/ερευνηθούν με αλφανουμερικά στοιχεία, η δημοσιογραφία δεδομένων ανακαθορίζει τον κώδικα επικοινωνίας αλλά και τη μέθοδο ανεύρεσης και σύνθεσης των δημοσιογραφικών αφηγημάτων που έχουν ως κεντρική πηγή τα στατιστικά δεδομένα (και όχι μόνον).www.ert.gr

2018-04-26 11:22:17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ