Δημιουργήσαμε μνήμες και κάναμε νέους φίλους

0
19

Στη σημασία και την αξία του ασημένιου μεταλλίου που κατάκτησε η Εθνική πόλο των Ανδρών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, στάθηκαν στις πρώτες τους δηλώσεις μετά τον τελικό με τη Σερβία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, και ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης.

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα παίρναμε το ασημένιο και θα ήμασταν στενοχωρημένοι… Όσο πιο μακριά φτάναμε, θέλαμε και κάτι παραπάνω. Ζήσαμε για πρώτη φορά έναν τελικό και θέλαμε να τον κερδίσουμε», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο ομοσπονδιακός προπονητής.

«Δεν διαχειριστήκαμε σωστά το ξεκίνημα του παιχνιδιού και το τελείωμα, όχι όμως ότι παίξαμε με μία ομάδα που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς ό,τι θέλουμε. Δεχτήκαμε 13 γκολ, τα περισσότερα που δεχθήκαμε σε παιχνίδι στο τουρνουά, αλλά νομίζω ότι στη διάρκεια του παιχνιδιού δείξαμε ότι θέλαμε να παίξουμε έναν μεγάλο τελικό και θέλαμε πολύ να τον κερδίσουμε. Παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ άξιο αντίπαλο, που κατακτά δεύτερη συνεχόμενη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες», συνέχισε.

Στην ολοκλήρωση της ανεπανάληπτης διαδρομής της εθνικής στο Τόκιο, ο Θοδωρής Βλάχος θέλησε να ευχαριστήσει τους παίκτες του.

«Τα παιδιά ήταν φανταστικά σε αυτό το τουρνουά, δεν έχω λόγια. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει αρκετά πράγματα, εκτός από το μετάλλιο που φόρεσαν τα παιδιά στο στήθος τους. Έχουμε δημιουργήσει μνήμες, έχουμε γράψει ιστορία, έχουμε κάνει νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Είναι μεγάλες στιγμές και στη ζωή μας στιγμές έχουμε. Είναι στιγμές ανεπανάληπτες και θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι υπέρτατη τιμή και περηφάνεια. Είναι τα παιδιά μου, θέλω να τα απολαύσω και να τα καμαρώσω. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό σημείο και πιστεύω ότι θα έρθουν κι άλλες πολύ μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Όσοι πραγματικά χάρηκαν και νιώθουν περήφανοι για μας πιστεύω ότι θα έρθουν να μας δώσουν μια αγκαλιά στο αεροδρόμιο», κατέληξε ο τεχνικός της εθνικής.

Ο Γιάννης Φουντούλης, σημαιοφόρος της χώρας στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε: «Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο. Μου έκανε τεράστια εντύπωση, δείχνει τι αθλητές και τι χαρακτήρες είναι, πόσο νικητές είναι γεννημένοι. Προσπάθησα να τους πω ότι αυτό που έχουμε κάνει είναι τεράστιο, και μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε. Προφανώς χάσαμε ένα παιχνίδι, έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό μετάλλιο, που είναι κάτι σπουδαίο».