Δημοσία δαπάνη από το Α’ Νεκροταφείο η κηδεία του Άγγελου Δεληβορριά

Δημοσία δαπάνη θα γίνει την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 2 το μεσημέρι από το Α Νεκροταφείο, η κηδεία του Ακαδημαϊκού, Πανεπιστημιακού,  Αρχαιολόγου και επί τέσσερις δεκαετίες Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελου Δεληβορριά.
Με σπουδές αρχαιολογίας-ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από το 1973 βρέθηκε στο τιμόνι του Μουσείου Μπενάκη έως τις 31 Οκτωβρίου 2014 οπότε παρέμεινε στη Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος.
Ο Άγγελος Δεληβορριάς συνέβαλε στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα του κόσμου, την εξοικείωση του κοινού με τα Μουσεία, στην ανάπλαση και εξάπλωση του Μουσείου Μπενάκη.
Αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε για την ανεκτίμητη προσφορά του, αναγορεύτηκε Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιούνιο του 2016 εξελέγη Ακαδημαϊκός στην προκηρυχθείσα Έδρα Αρχαιολογίας-Μουσειολογίας.
Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από επιπλοκές κατά τη διάρκεια νοσηλείας του σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου εισήχθη τη Μεγάλη Πέμπτη με πνευμονολογικά προβλήματα.
Σε μηνύματά τους η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ο κόσμος της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού και το Μουσείο Μπενάκη εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του που μεταξύ άλλων συνέλαβε τη διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού και αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοσή του.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-04-27 07:27:18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ