Δημοσκόπηση: Μόνο το 13% των Γερμανών θα ψήφιζε τη Νάλες για Καγκελάριο

Μετά το χαμηλό ποσοστό (66,3%) που πέτυχε κατά την ψηφοφορία της ανάδειξής της στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η Αντρέα Νάλες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες εκτός κόμματος.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Trendbarometer» του Ινστιτούτου Forsa, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv πριν από το Συνέδριο του SPD, τη νέα Πρόεδρο θα ψήφιζε για Καγκελάριο μόλις το 13% των Γερμανών, ποσοστό κατά δύο μονάδες χαμηλότερο από αυτό της προηγούμενης δημοσκόπησης, την περασμένη εβδομάδα. Αντιθέτως, την ‘Αγγελα Μέρκελ θα επέλεγε το 50% των ψηφοφόρων.
Σε άλλα ερωτήματα, μόλις το 39% των Γερμανών θεωρεί την κυρία Νάλες κατάλληλη για την ηγεσία του SPD, ενώ μόνο το 38% πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει το μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα, την ανανέωσή του.
Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των πολιτικών με κριτήριο την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό τους, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών βρίσκεται στην 15η θέση, εξασφαλίζοντας 40%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καγκελάριος Μέρκελ, με 56% και ακολουθούν με 54% ο Πρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, η Γενική Γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, ενώ μεταξύ των «χαμένων» βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος χάνει 12 μονάδες και περιορίζεται στο 34%.
Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 34%, ενώ το SPD χάνει μία ακόμη μονάδα και πέφτει στο 18%. Οι Πράσινοι ακολουθούν με 13%, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει 12%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 10% και η Αριστερά 9%.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-23 18:32:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ